Voss Resort

På idylliske Voss finner vi det største skianlegget på Vestlandet, ca. 10 mil fra Bergen. Her finnes to velkomstsentere; et ved gondolbanen ved Voss sentrum og et ved Bavallen. Du vil finne løyper både for nybegynnere og viderekomne her, og Voss Resort er således ideell for hele familien. Totalt finnes 40 kilometer med preparerte løyper, 11 heiser og trekk (inkludert gondol) med en samlet kapasitet på 12 000 personer i timen.

Når det er tid for familien å ta en pause, finnes det 4 serveringssteder. Disse er Varmestova i Bavallen, Hangursrestauranten, Hangurstoppen Restaurant og Storastova på Slettafjellet. Her kan dere nyte god mat og drikke, og iaktta den spektakulære vestlandsutsikten fra fjelltoppene. Om ønskelig kan dere leie ski i anlegget, i tillegg byr Voss Resort på en egen skiskole for de som måtte trenge det. Det er også mulighet for å overnatte i hytter eller leiligheter like ved skibakkene. Området er familievennlig og rolig.

Et mangfold av aktiviteter

Mange av de som velger overnatting drar på dagsturer til Sognefjorden og Hardangerfjorden, som begge ligger om lag 45 minutters kjøretur unna. I det hele tatt er flere aktiviteter innen kort avstand fra overnattingsstedene på Voss Resort. Noen aktiviteter er sesongbaserte, og dukker opp igjen når det er tid for dem. Her kan vi nevne påskeprogrammet som går over 10 dager i april. Voss Resort opplyser på sine nettsider hva som er aktuelt når.

Etter en lang dag i skibakken er det også duket for afterski på Voss Resort. På fredager er baren på Storastova og Hangurstoppen Restaurant åpen på kveldstid, i restauranten fram til 22.30 (siste gondolbane går ned 23.00). På lørdager er det afterski med DJ på restauranten fra klokken 15.00. Baren har alle rettigheter, og stenger 20.30. Fram til 19.30 er det matservering på gang, med utvalgte retter fra menyen. Her kan dere prøve ut trekkplasteret Hang-burgeren. Den serveres med lokalt kjøtt fra Selheim Gard.