Hva du bør ha med i skibakkene

For å unngå å ende opp som et fjols til fjells, gjelder det å pakke smart når du skal ut på skitur. Blant det mest vesentlig å ta høyde er bekledningen. Når Kong Vinter regjerer er det tross alt kaldt i luften. Ull er en norsk klassiker, og foruten sokkene kan underklær og undertøy gjerne være i ull eller syntetisk stoff. Selv om ull skulle bli fuktig, varmer det godt. Syntetiske stoffer er på sin side bedre for fuktighetstransport.

Skal du være ute i for eksempel en uke kan du greie deg med tre par sokker og tre sett undertøy. Etter å ha svettet i et par dager vil porene i materialet tettes av små saltkrystaller, hvilket fører til at fukttransporten svekkes. Da gjelder det å få skiftet sett. Som mellomlag kan du med fordel bruke en tynn trøye i funksjonelt stoff, eventuelt smidig og tynn dun. Fryser du lett kan du vurderer en isoleringsjakke. Vurder uansett mellomlag etter hvilke ytterklær du har. En foret ytterjakke gjør seg best med et kjølig mellomlag. Husk at ytterplagg bør være vind- og vannavvisende, og har ventilasjonsåpninger.

Smarttelefon/nettbrett

Det er også viktig å ha med mobiltelefon på tur, slik at du kan holde kontakten med de hjemme. Dette er spesielt viktig hvis du bestemmer deg for å ta en tur langt utenfor allfarvei. Når du skal ta deg en pause i skibakkene, er dessuten mobiltelefonen din beste venn. Spill gjerne noen nettkasinospill og motta Mummys Gold freespins slik at du får muligheten til å vinne noen kroner uten å måtte satse for mye av dine egne penger.

Når det kommer til skiutstyr gjelder det å ha på en hjelm som sitter godt. Et pannebånd eller en hjelm-lue kan komme godt med under. Det er i tillegg viktig å på forhånd finne ut om skibrillene sitter godt når du har på deg hjelmen. Brillene kan dessuten godt ha utbyttbare linser, særlig hvis du skal være ute lenge.