Hemsedal

Skiparadiset Hemsedal kjenner de flest av oss til, enten vi har vært der eller ikke. Det er vanlig å kalle dette stedet for «de skandinaviske Alpene», hvilket sier sitt. Her kan du kjøre med ski og snowboard ned fra tre forskjellige topper, som hver er på over 1 000 meter. Blant annet byr Hemsedal på bratte bakker med mulighet for off-piste, snøparker og konkurransearenaer. Her vil aktive mennesker i alle aldersgrupper kunne like seg.

Snowcat Experience

Dette er et av de største trekkplastrene i Hemsedal. Her får du bli med på tur i en av skianleggets moderne tråkkemaskiner. Disse har 530 hestekrefter og veier inntil 14 tonn. To personer kan sitte i førerhuset sammen med føreren, og gjennom en tur på 45 minutter kan du lære alt om tråkkemaskinen, hvordan den virker samt hvordan den håndterer de store snømengdene. Om ønskelig kan du prøvekjøre maskinen selv.

SkiStar Jib Academy

Har du en ung og ivrig skikjører i familien (mellom 10 og 14 år) kan SkiStar Jib Academy være tingen. På vinterstid arrangeres dette kurset flere ganger, og det er helt gratis! Her finnes det flere arrangementer den unge kan delta på, totalt finnes 60 plasser. Husk at det kreves skipass for å delta. For å være med forutsettes det at deltakeren har grunnleggende ferdigheter på ski, og ikke er redd for å raile eller hoppe. Et kurs går over ca. 5 timer.

Hemsedal er det perfekte sted å dra til for å stå på ski, og området er svært familievennlig. Du kan kjøpe dagspass, weekendpakker, eventpakker, etc. I låten «Pinne for landet» er Hemsedal et av stedene Freddy Kalas tar en pinne for. Selv bør du selvfølgelig være edru i skibakkene, men sett gjerne på låten for å komme deg i stemning. Dessuten finnes diverse afterski-spillelister på Spotify du gjerne kan spille av på vei opp.