Alt om ski

Er du interessert i ski, skisport og konkurranser? I så fall har du kommet til rett sted! Her på siden ønsker vi å være et samlested for spesielt interesserte – derfor byr på vi nyttig informasjon om alt som har med aktiviteter på ski og norske skisentre å gjøre. I vintersportlandet Norge har mange skisporten inn med morsmelken, og slik har det vært i generasjoner. Vi er således pionerer når det kommer til feste planker på føttene og suse ned fjellbakkene.

Et perfekt ski-land

Visste du forresten at ordet ski kommer fra det norrøne «skið», som betyr noe sånt som «kløyvd vedstykke»? Arkeologer hevder dessuten å ha funnet deler av ski i landet som er over 5 000 år gamle. Mye vann har imidlertid rent i havet siden den gang, og mye nysnø har lagt seg over landets moderne skibakker. I dag finner vi flere spektakulære anlegg rundt om i landet, i tillegg til at vi har nok av naturlandskap som skapt for off-piste.

Vi står heller ikke i beit for skikonkurranser hvor både profesjonelle skikjørere og amatører deltar, noe som er med på å gjøre vinteren til en favorittårstid for mange. I tillegg kan vi prise oss takknemlig for at det finnes drøssevis av tilbud til barn og unge, slik at de tidlig kan få oppleve gleden av å stå på ski. Flere av de ulike skianleggene i landet har egne skiskoler med gode og tålmodige instruktører. Dessuten kommer løypene i ulike vanskelighetsgrader, slik at alle inkluderes.

Her hos oss håper vi du vil finne noe som kan komme deg til nytte uansett hvilken tilnærming du har til alt som har med å ski å gjøre. Kanskje planlegger du å tilbringe påskeferien på Voss eller Geilo sammen med familie eller venner? Da er det lurt å vite hva disse stedene med tilhørende skianlegg har å by på.